Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2010 | 15883 vizualizari

 

O placinta numai buna de servit calda , aburinda, alaturi de un pahar cu iaurt...

 

INGREDIENTE

  • 700 gr branza sarata( oaie, feta, telemea sau ce aveti)
  • 1 pachet foi yufka( contine trei foi imense)
  • 5 oua
  • 7 linguri pline de smantana
  • 1 legatura marar
  • 125 gr nuci zdrobite
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite:

1. Ungeti cu unt o tava pentru copt( patrata, rotunda cum doriti)

2. Preparati compozitia de branza: branza, 3 oua, mararul tocat, 3 linguri de smantana, se amesteca foarte bine.

3. Preparati compozitia de smantana: 4 linguri pline de smantana impreuna cu 2 oua se amesteca foarte bine.

4. Se prajesc nucile maruntite bine inainte la blender ( eu am folosit nuci braziliene zdrobite) pentru maxim un minut in tigaie intr-o lingura de ulei de masline, apoi se adauga la branza.

5. Se desfac cu grija foile, se ia prima tava se intinde in tava pregatite, se stropeste cu sosul de smantana si se unge fiecare coltisor foarte bine( folositi-va de mana sau de pensula de uns)

6. Turnati compozitia, adaugati a doua foaie deasupra, procedati ca la prima si ungeti bine peste tot. Turnati si restul de smantana si presarati mararul.

7. Dati la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade sau in functie de cuptor.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

gaby_duceag 1

18.11.2010, 19:24

roxy, carne tot n-are.
e buna mai, e buna, cred eu

RuxyRux 1

18.11.2010, 19:34

Carne?...N-ai sa vezi

vanilla 1

19.11.2010, 14:34

vreau si eu o felie!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu branză sărată