Placinta cu iaurt

de Ela68 in Prajituri, 4 Iul 2014 | 42393 vizualizari

 

Daca n-ati incercat pana acum aceasta placinta, v-o recomand din toata inima. Este foarte gustoasa si foarte usor de facut. Nu este un desert de gala, insa fiecare feliuta te imbie la alta. Spor la prajiturit !

 

INGREDIENTE

  • 12 foi de placinta
  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • 900 gr iaurt
  • 150 gr stafide
  • coaja de lamaie rasa
  • 200 ml ulei
  • esenta vanilie
  • zahar pudra pentru deasupra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

1. Foile se lasa la dezghetat.

2. Ouale se bat cu zaharul, apoi se adauga iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

3. Stafidele se lasa la inmuiat in putina apa cu esenta de rom.

4. Se impart foile in patru rezultand trei foi pe strat. Se unge tava cu ulei si se aseaza primele trei foi unse fiecare cu ulei. Adaugam o treime din compozitia de iaurt si presaram deasupra 50 gr de stafide scurse bine de apa in care au stat. Urmeaza alternativ un strat de foi unse bine cu ulei  si un strat de crema, pana la epuizarea acestora.

5. Se lasa in cuptorul preincalzit cca 40-45 minute , la foc mediu, pana ce se rumeneste deasupra. \6. Dupa racire, se portioneaza dupa preferinta si se orneaza cu zahar pudra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Merisor 1

06.07.2014, 08:29

Si eu am facut acest gen de placinta, dar foile le-am rupt si le-am amestecat cu compozitia de iaurt

mirela0911 1

06.07.2014, 09:41

Din "cauza" prajituricii tale mi-am luat si eu foi de placinta!

Ela68 1

06.07.2014, 12:53

E buna oricum, Meri
Mirela, asa am patit si eu, am vazut-o la Mihaela.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert Portokalopita