Gulas cu carne de porc - Reteta gustoasa si aromata

de Retete_gustoase in Porc, 26 Iun 2024 | 763 vizualizari

 

Acest Gulas cu carne de porc este fel de mâncare satios si savuros, perfect pentru serile răcoroase sau oricand ai pofta de o mancare gustoasa cu carne fragedă și legume intr-un sos delicios. Simplu de preparat și plin de savoare!
Pentru acest Gulas cu carne de porc - Reteta gustoasa si aromata ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de porc, morcovi, ceapa, usturoi, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gulas cu carne de porc - Reteta gustoasa si aromata:
  • 700 g carne de porc (pulpa sau ceafa), taiata cuburi
  • 1 morcov subtire, taiat rondele
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui sau ulei de masline
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita boia de ardei iute (optional, pentru cei care prefera mai picant)
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 500 ml supa de carne sau apa
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas cu carne de porc - Reteta gustoasa si aromata:

Cum se prepara Gulas cu carne de porc - Reteta gustoasa si aromata:

Incalziti uleiul intr-o cratita mare sau o oala la foc mediu. Adaugati ceapa si morcovul si caliti-le timp de aproximativ 5 minute, pana cand ceapa devine transparenta si morcovii incep sa se inmoaie usor.

 Adaugati cuburile de carne de porc si rumeniti-le pe toate partile pana cand devin aurii, aproximativ 5-7 minute.

 Adaugati usturoiul maruntit, pasta de tomate, boiaua de ardei dulce si boiaua de ardei iute (daca folositi). Amestecati bine pentru a combina ingredientele si gatiti-le impreuna pentru aproximativ 1-2 minute, pana cand se elibereaza aroma.

 Turnati supa de carne sau apa calda peste carne. Adaugati frunza de dafin si cimbrul uscat. Aduceti la fierbere, apoi reduceti focul la minim, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba incet timp de aproximativ 1,5 ore sau pana cand carnea este frageda si se desface usor.

 Gustati si potriviti gustul cu sare si piper, dupa preferinta.

 Serviti gulasul cald, garnisit cu ierburi proaspete tocate, cum ar fi patrunjel sau marar, alaturi de orez, cartofi fierti sau paine proaspata.

Incearca si reteta de Gulas la ceaun, foarte gustoasa sau reteta de Gulas de vita, ca la mama acasa.

Iti recomandam si reteta de Supa gulas.

TIPS-URI

1

Gulasul este si mai gustos a doua zi, dupa ce a avut timp sa se odihneasca si sa se combine aromele.

2

Puteti adauga si alte legume, precum cartofi sau ardei, pentru a imbogati si mai mult gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas cu carne de porc - Reteta gustoasa si aromata" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulyas de porc a la Edi