Placinta cu mere

de alinutza88 in Dulciuri, 6 Iul 2012 | 4882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • 600 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 5-6 linguri zahar (dupa cat de dulce mancati)
  • pesmet
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa (sau portocala)
  • esente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga uleiul, laptele, praful de copt si zaharul vanilat. Se pune apoi faina putin cate putin. Se framanta o coca potrivit de tare. Se lasa un pic sa se odihneasca.

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Amestecam apoi merele scurse bine cu zaharul, esentele, coaja de lamaie, scortisoara si pesmetul.

Coca se imparte in doua parti. Se ia prima parte, se intinde cu sucitorul si se pune in tava tapetata sau cu hartie de copt. Se pun merele peste foaia din tava. Coca ramasa se intinde si ea cu sucitorul si se aseaza peste mere in tava. Se unge cu sucul de mere pe care l-am oprit in pahar, si se fac gauri cu furculita. Se da la cuptor la 175 grade pana devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta frageda cu mere