Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita

de mihaelaradu in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2012 | 6649 vizualizari

 

Placinta greceasca din foietaj umpluta cu spanac, feta si ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj
  • 500 gr spanac
  • 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa medie
  • 400 gr feta
  • 2 oua
  • ulei pt uns foile de foietaj
  • margarina pt uns tava
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita:

  1.  Spanacul se spala bine. Se pune intr-un vas mai mare si se toarna apa calda peste frunze. Se scurge bine de apa si se presara cu putina sare.
  1. Ceapa se taie rondele (sau ca si pt calit daca folositi 1 capatana de ceapa)
  2. Ouale se bat si se toarna peste spanac si ceapa. Amestecam bine frunzele de spanac astfel incat ouale sa cuprinda tot spanacul.
  3. Tava se unge cu margarina.
  4. Foietajul se imparte in jumatate si se unge fiecare coala cu ulei de masline/ floarea soarelui. Jumatate se aseaza dedesubt, jumatate peste umplutura (si foile care le asezam deasupra trebuiesc unse fiecare in parte)
  5. Feta se sfarama printre frunzele de spanac.
  6. Se da la cuptorul pre-incalzit pentru 45 minute. Temperatura cuptorului sa fie medie, cca 170 grade. 
  7. Cand este rumenita frumos, putem scoate tava. Se taie dupa ce s-a racit.

 

TIPS-URI

1

folositi telemea de capra/vaca daca nu gasiti feta.

2

se poate asezona oul cu putin piper

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu spanac