Placinta cu urzici

de Lau in Mancaruri de post, 27 Mar 2016 | 7797 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 300 ml apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 cub drojdie
  • Umplutura
  • 1 ceapa
  • ulei de maslnie
  • 500 g urzici
  • sare
  • piper
  • 5 catei usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urzici:

Aluat-se dizolva drojdia in apa calduta intr-un pahar.Intr-un bol adaugam faina,sarea,amestecam si facem o gaura in mijloc adaugam drojdia,uleiul si se framanta adaugand treptat apa.

Se acopera si se lasa la dospit 30 min,

Intre timp pregatim umplutura-curatam si spalam urzicile bine,le fierbem in apa cu sare,le scurgem bine de apa.

Intr-o tigaie adaugam uleiul si ceapa tocata marunt,calim putin dupa care adaugam urzicile rupte bucatele,condimente dupa gust  si se calesc putin.Le lasam sa se raceasca bine,

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt,adaugam aluatul intins pe masa infainata,adaugam urzicile,adaugam alta foaie de aluat deasupra si ungem cu ulei,

Dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu spanac si sos de rosii