Placinta frageda cu mere

de Rocsi in Prajituri, 14 Feb 2017 | 8427 vizualizari

 

In perioada asta, fructul cel mai consumat la noi, este marul. Ne plac merele, fie sa le consumam ca atare sau in deserturi. M-am oprit la o placinta frageda de aceasta data, cu umplutura de mere si bucati de nuca, indulcita cu indulcitor, care a iesit o nebunie ce se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 gr unt
  • 80 gr smantana
  • 1 ou
  • 80 gr indulcitor Green Sugar pudra (sau 80 gr zahar)
  • 300 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1,4 kg mere
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri indulcitor Green Sugar pudra ( sau 3 linguri zahar)
  • 1 lingurita plina de scortisoara macinata
  • 1 mana miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu mere:

Incepem cu umplutura, pentru ca sa aiba timp sa se raceasca.
Spalam merele, le curatam de coaja si le trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita, punem uleiul, merele si indulcitorul pudra. Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit spre mare. Amestecam continuu pana lichidul scade in totalitate. La final adaugam scortisoara, amestecam bine. Luam merele de pe foc, le lasam sa se raceasca.
Aluatul:
Intr-un bol, punem untul rece, smantana, oul si indulcitorul.
Toate acestea le mixam, apoi adaugam sarea, praful de copt si vanilia.
Incepem si incorporam faina cernuta, treptat, pana obtinem un aluat omogem si nelipicios.

Daca folositi faina de magazin, este posibil sa mai aveti nevoie de 2-3 linguri in plus fata de cantitatea scrisa.
Taiem in doua aluatul. Luam prima bucata, intindem o foaie potrivit de groasa.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, punem foaia intinsa, taiem surplusul de pe margini.
Punem jumatate din miezul de nuca taiat bucatele, apoi rasturnam toata umplutura de mere rece, o nivelam cu o paleta.
Presaram restul de nuca tocata.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra si presam usor cu mainile. Daca avem surplus pe margini, il taiem.

Introducem placinta in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra, dar este coapta.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racesca. O pudram cu indulcitor, o portionam si servim.
O pastram acoperita cu folie alimentara pentru a nu se intari.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere