Placinte cu branza

de COSTEO in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 22047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 ml ulei
  • 3-4 oua
  • 120 gr smantana
  • 2 cuburi de drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 esenta vanilie
pentru umplutura
  • 500 gr branza vaci
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • 100 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • 30 gr gris
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Se incalzeste laptele,se dizolva drojdia si se amesteca cu 2-3 linguri de faina.

Lasam sa cresca la loc cald.Frecam spuma 3 galbenusuri cu zaharul si sarea,se amesteca cu drojdia dospita in lapte,coaja de lamaie ,smantana,faina si vanilia.

Se framanta aluatul timp de 20 de minute adaugand putin cate putin ulei.Se lasa sa creasca timp de o ora.

Pentru a prepara umplutura ,branza de vaci se amesteca cu galbenusurile,cu smantana zahar si punem si stafide.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie cam de 5 mm grosime.Se taie patratele de circa 8/8 mm ,care se umplu.Se aduna colturile opuse unul peste altul si se ung cu galbenus de ou pentru ca sa nu se dezlipeasca si le asezam intr-o tava unsa.

Placintele le ungem pe deasupra cu galbenus batut cu zahar.

Se coc timp de 10 minute la 180 grade ,dupa care se continua coptul la 160 grade.

La final cand se termina de copt se presara cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta melc cu branza si crema de vanilie