Placinte cu branza sarata si cascaval

de reisnaor_2006 in Cook and smile, 22 Ian 2019 | 22352 vizualizari

 

Ador acest aluat! Il pot folosi la placinte, tarte, pizza.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 250 ml de apa calduta
  • 300 ml de lapte caldut
  • 25 gr de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 50 ml de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 2 oua
  • 200 gr de branza sarata rasa
  • 150 gr de cascaval ras
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza sarata si cascaval:

       Pentru inceput preparam maiaua din apa, zahar si drojdie. Frecam zaharul cu drojdia, adaugam apa calduta si o lasam sa isi dubleze volumul.

       Faina o cernem de cateva ori si o punem intr-un bol. Peste faina adaugam drojdia ,zaharul, sarea, ouale, laptele cald si framantam. In timp ce framantam aluatul, ne ungem mainile cu ulei. Dupa framantare lasam aluatul la loc calduros pana cand isi dubleaza volumul.

        Intr-o tigaie punem ulei la foc potrivit.

Masa de lucru o infainam, rupem bucati din aluat pe care le umplem cu branza si cascaval. Unim capetele, formam o bila pe care o intindem cu sucitorul. Le prajim in ulei si le scoatem pe prosoape de hartie.

Pofta buna!

       

TIPS-URI

1

Aluatul poate fi folosit la orice.

2

Umplutura o face fiecare dupa bunul plac.

3

Drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea pentru ca nu mai creste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lapte cu cereale si seminte (mic dejun sanatos)