Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal

de Laci in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2013 | 49867 vizualizari

 

Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal
Aceste placinte sunt adesea asociate cu momente de bucurie si ospitalitate, fiind preparate in familie sau pentru a fi impartasite cu prietenii si vecinii. Umplutura de varza calita, condimentata si uneori combinata cu carne sau alte legume, este infasurata intr-un aluat subtire si apoi coapta pana devine aurie si crocanta. Rezultatul este un deliciu care incanta simturile si aduce un strop de caldura si confort in orice moment al zilei. Fie ca sunt servite la micul dejun, pranz sau cina, placintele cu varza sunt intotdeauna binevenite si vor fi apreciate de toti cei care le degusta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal
  • faina-1kg
  • 1 ou
  • sare
  • putin zahar
  • drojdie-50 gr
  • cam 200 ml.lapte
  • apa
  • 1 kg.varza,
  • o ceapa mai marisoara
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal:

Reteta Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal

Se framanta un aluat putin mai moale ca pentru paine si se lasa la dospit 1 ora.

Intre timp se da varza prin gilau,se sareaza(ca sa lase apa),peste vreun sfert de ora se stoarce si se caleste inpreuna cu ceapa taiata marunt in vreo 100 ml. ulei,avand grija sa nu se arda,pana devine putin aurie.Adaugam piper dupa gust.

Aluatul dospit il punem pe planseta presarata cu faina,il intindem destul de subtire si-l taiem in patrate de vreo 12-15 cm. Punem o lingura de varza calita in mijloc si inpaturim de la colturi. O intoarcem si o intindem putin cu sucitorul(se intoarce ca varza sa nu fie numai in partea de jos!)

Le prajim frumos in ulei incins sau in ler la foc mare.Cele care le-am pus in ler,le-am uns cu ou(poate nu trebuia asa tare,ca-s prea faine)

Se servesc cu iaurt de casa  sau lapte batut. Recomandam si placinte ardelenesti cu cartofi

Pofta buna!!:D 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Blinii - placinte cu diverse umpluturi