Placintele de cartofi

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2012 | 60703 vizualizari

 

Se pare ca reteta ar fi de inspiratie ardeleneasca. Mai mult, am aflat ca se consuma cu un pahar de sana...probat, placut , impartasit! Enjoy.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 150 gr. faina
  • 200 grame telemea
  • 2 lingurite boia de ardei
  • sare si piper ( atentie la sare daca este si telemeaua sarata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de cartofi:

Cartofii si ceapa se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. Zeama nu trebuie stoarsa. Usturoiul se piseaza, iar telemeaua se rade pe ochiurile mari. Se amesteca toate ingredientele si se lasa cateva minute la odihnit. Se prajesc pe rand in tigaie cu foarte putin ulei, intorcandu-le pe ambele parti pana capata o culoare rumena si frumoasa. Se scot pe o farfurie sau intr-un vas termorezistent pentru ca sunt bune calde si se pot reincalzi in cuptor.

TIPS-URI

1

se pooate coace intreaga compozitie la cuptor daca nu doriti sa le prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

irincutza 1

26.11.2013, 11:31

sunt foarte bune si eu fac placintute de cartofi dar fara ceapa

madalinanicoleta 1

26.11.2013, 14:49

bune rau!

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 19:34

grozave placintelele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaj Godina cu telemea si cascaval