Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi

de Valclaudia in Mancaruri de post, 9 Oct 2017 | 5949 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. pleurotus
  • 3 linguri de ulei
  • praz
  • 1 conserva cubulete de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde
  • cartofi fierti+margarina+sare=piure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi:

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.

Dupa ce au fiert cartofii, scurgem apa in care au fiert, pastram 1 cana din aceasta apa pentru ca vom avea nevoie sa subtiem piureul in loc de lapte.

Peste cuburile fierbinti de cartofi fierti punem o lingura de margarina, mixam si adaugam apa fierbinte in care au fiert cartofii pana obtinem consistenta dorita.

Ciupercile se spala, se taie cubulete; prazul se spala si se taie rondele.

Punem prazul la calit in ulei pentru 2-3 minute, adaugam ciupercile taiate cubulete, sare si piper dupa gust si acoperim cratita. Suntem atenti sa nu scada apa lasata de ciuperci de tot, adaugam rosiile taiate cubulete din conserva.

Dupa ce se leaga sosul oprim focul, presaram marar verde si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
tocanita de cartofi - de post