Plumcake cu ricotta si lamaie

de mihaelalalala in Prajituri, 9 Iun 2014 | 26551 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa cu putine ingrediente formata dintr-un un aluat moale si usor ce ti se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ricotta
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • 100 gr faina
  • 100 gr amidon
  • 100 gr unt
  • 2 lamai
  • 1 plic praf de copt
  • praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plumcake cu ricotta si lamaie:

- amestecam cu mixerul ricotta, zaharul si praful de sare pentru 3 minute;

- adaugam ouale treptat, unul cate unul si mixam bine pana devine o compozitie cremoasa;

- faina, amidonul si praful de copt le adaugam in compozitia obtinuta si mixam din nou pentru cateva minute;

- la urma adaugam untul topit, coaja si zeama de la cele 2 lamai.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180° pentru 40 de minute (facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura din cuptor).

Daca ti-a placut reteta noastra "Plumcake cu ricotta si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie si mac