Pogacele cu cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 3 Dec 2016 | 9218 vizualizari

 

Pana sa umblu si eu in lumea asta culinara, nu auzisem niciodata de pogacele, pentru ca la noi in zona nu se fac, dar uite asa invat si eu lucruri noi. De fapt, am invatat foarte multe de cand frecventez bloguri culinare, site-uri, reviste si alte multele. Imi zbura de mult gandul la aceste pogacele si am zis sa le incerc, dar in varianta cu cascaval, ca alte branzeturi nu prea consum. Ce faine au iesit, ce gustoase! Tare mi-au mai placut!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura parmezan ras
  • 400 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 70 gr unt moale
  • 1 ou + 1 ou pentru uns
  • 1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • mac
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu cascaval:

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea.
Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul.
Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale.
Incepem sa framantam si tot acum incepem sa turnam si laptele, de la temperatura camerei, putin cate putin.
Trebuie sa obtinem un aluat omogen, elastic si usor de modelat.

Il lasam sa dospeasca 60-70 de minute, acoperit cu un porsop curat si ferit de curent.

Dupa ce a dospit aluatul, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Intindem cu sucitorul, o foaie mai grosuta.
Cu un pahar decupam cercuri, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Adunam aluatul dintre cercuri, intindem iar o foaie grosuta, iar decupam cercuri si tot asa pana terminam tot aluatul.
Batem un ou spuma si cu un penson, ungem pogacelele cu ou.
Deasupra le presaram cu mac.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.

Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor, punem pogacelele intr-un bol si le acoperim pentru a se pastra moi.
Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

11.12.2016, 19:40

Dia, Lau va multumesc

anca_rm 1

12.12.2016, 10:16

ce faine ti-au iesit

Rocsi 1

12.12.2016, 20:46

Anca, iti multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu cascaval si sunca