Prajitura Boema

de maginean in Dulciuri, 16 Mai 2015 | 4599 vizualizari

 

O prajitura simplu de facut si tare buna si aromata ,o recomand cu drag

 

INGREDIENTE

  • Aveti nevoie de:
  • 5 oua mari (eu am pus 6 ca erau mai mici )
  • 5 lg zahar
  • 2 lg lapte
  • 2 lg ulei putina sare un varf cutit praf de copt
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat cu rom (sau putina esenta de rom)
  • Crema : un pachet unt
  • 4 lg zahar
  • 2 lg cacao o esenta rom
  • Glazura:
  • 2 tablete ciocolata neagra o jumatate pahar frisca
  • Se pun pe abur si se topesc pana ce va iese o crema fina
  • Sirop: o cana mare apa
  • 2 lg zahar
  • 1 sticluta mica esenta de rom
  • Se amesteca foarte bine pana la topirea completa a zaharului
  • Decor : frisca si cirese din compot (sau ce fructe va plac )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza pana se fac spuma adaugand pe rand praful de copt, sarea, uleiul si laptele. Se adauga la compozitia de albusuri iar la urma faina amestecata inainte cu cacaoa.

Se pune blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 25 minute .Se lasa sa se raceasca apoi se taie in patrate cat de mari doriti. Se pune in sirop fiecare bucata (atentie nu lasati decat maxim 2 secunde, introduceti bucata si o scoateti imediat altfel riscati sa se rupa si nu mai arata bine).

Se pune glazura (se lasa la rece pana se intareste), crema si frisca deasupra. Se decoreaza cu fructe. O prajitura tare buna si aromata .

Pofta buna si spor la gatit 

TIPS-URI

1

Prajituri dulci

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Noapte venetiana''