Prajitura cu banane si crema de branza

de xana in Prajituri, 27 Aug 2013 | 6367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
  • 2 banane coapte bine
  • 170 gr margarina
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 250 gr iaurt
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 100 gr migdale macinate
  • 2 linguri suc de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita sare
  • Pentru crema de branza:
  • 250 gr crema de branza
  • 100 gr margarina (la temperatura camerei)
  • cca 120 gr zahar praf
  • Pentru ornat:
  • migdale macinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si crema de branza:

Bananele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu iaurtul, laptele si sucul de lamaie.

Albusurile se bat spuma. Faina o amestecam cu bicarbonatul si sarea.

Margarina se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa apoi i se adauga galbenusurile unul cate unul si esenta de vanilie.

Dupa ce galbenusurile s-au incorporat bine, adaugam putina faina, amestecam, apoi putin din amestecul de banane, iar amestecam si tot asa pana le terminam pe amandoua, ultima adaugata fiind faina.

Urmeaza apoi albusurile si migdalele, amestecam si punem intr-o tava cu hartie de copt.

Se da la cuptor pentru cca 40-50 de minute sau pana cand, la introducerea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.

Pentru crema: Margarina se amesteca bine cu branza apoi adaugam cate putin din zahar pana ajunge la o consistenta mai groasa, atat cat sa nu curga cand o vom pune pe prajitura. Se da la frigider.

Cand prajitura e gata, se lasa la racit apoi se unge deasupra cu crema de branza peste care presuram migdale macinate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine