Prajitura cu bezea si nuca de cocos

de ionela2682 in Prajituri, 17 Mai 2011 | 23367 vizualizari

 

Una dintre prajiturile mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi:
  • 150 g unt sau margarina
  • 150g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg smantana
  • 2 linguri cacao
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 2-3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • Ingrediente pentru bezeaua de cocos:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si nuca de cocos:

-se amesteca bine ingredientele de mai sus si se imparte aluatul in doua

-se intinde o parte din aluat ,intre doua foi de plastic ,se asaza in  tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt 

- peste aceasta se asaza bezeaua din nuca de cocos

-albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta este topit complet,se adauga nuca de cocos si se omogenizeaza compozitia.

-peste bezea se asaza cea de-a doua foaie

-se da la cuptor pentru 20-25 min la 180de grade.

-se lasa la racit Intre timp preparam

crema

-se mixdeaxa bine ingredientele de mai sus -se pune la baie de aburi pana se ingroasa

 -se lasa sa se raceasca

-se mixeaza untul,adaugandu-se cate o lingura din compozitia fiarta

-peste blatul racit se asaza in strat uniform crema ,se rade ciocolata din belsug si se da la rece pentru cel putin 2 ore.

-se portioneaza cu un cutit foarte ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Semilune insiropate