Prajitura cu biscuiti si frisca

de Gabitsa in Dulciuri, 10 Noi 2015 | 3033 vizualizari

 

Aceasta prajitura am savurat-o fiind intr-o vizita la niste prietenii.Persoanei dragi mie i-a placut atat de mult incat ar fi luat intreaga prajitura acasa , asa ca mi-am facut putin timp liber si am preparat-o si eu .Este foarte foarte simpla si nici costisitoare , asa ca merita sa o faceti

 

INGREDIENTE

  • 6 mere potrivite
  • biscuiti simpli ( eu am avut o punga LEIBNIZ)
  • 1 sticla de 1 l de Fanta
  • nuttela
  • frisca (eu am avut o sticluta de la Rama Cremefine )
  • scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti si frisca:

Merele le-am decorjit  ,le-am dat prin razatoarea cea mare si le am pus la calit impreuna cu scortisoara si putin zahar.Sticluta de la Rama Cremefine am turnat-o intr-un bol si am amestecat-o cu putin zahar vanilat .Am mixat-o aprox.10 min si apoi am bagat-o la frigider .In timp ce merele se racesc ,punem pe un platou  folie transparenta si incepem a trece biscutii prin Fanta(punem Fanta intr-un castronel, nu toata sticla  , cat credem noi ca este necesar pentru un rand de biscutii) si ii asezam pe platou cum doreste fiecare( eu am pus un rand de biscuitii orizontal,unul vertical si inca unul orizontal).Dupa ce am asezat biscuitii si merele s-au racit turnam  intreaga compozitie de mere peste biscuitii si o intindem sa fie egala pe intreg platou.Dupa ce am intins bine compozitia de mere, iar inmuiem inca un rand de biscuitii cum am facut si cu primul rand si peste acesta punem nuttela cu o lingurita(intinde-ti numai intr-o directie pentru ca altfel o sa sfaramati biscuitii).Dupa ce am terminat si nuttela de intins ,din nou inmuiem un rand de biscuitii peste care am adaugat frisca si am intins-o atat cat sa fie egala .Mie mi-a ramas multa frisca si decat sa o arunc am preferat sa o intind pe toata peste prajitura  .Se lasa la rece pana la servire 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti si frisca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

-Licurici- 1

10.11.2015, 17:29

Buna rau!

Ina 1

10.11.2015, 17:46

cam mica portia, o vreau dubla )

Gabitsa 1

10.11.2015, 18:07

Ina am suficienta pentru ca sa iti umplu stomacelul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu nes si mascarpone Delaco