Prajitura cu branza

de Isabel in Prajituri, 24 Apr 2014 | 3797 vizualizari

 

E prima oara cand fac prajitura,de fapt nici nu stiu cum sa o numesc.Aveam cate ceva ramas dupa masa de pasti (niste branza care nu prea ne-a placut,smantana cam veche pt a fi mancata asa...)si ca sa nu arunc zic sa fac ceva cu ele si asta a iesit.Foarte buna,aromata,gust puternic de branza.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 lg zahar tos
  • 8 lg faina
  • 250 g (10 lg) branza de vaci sarata
  • 200 g smantana(20% grasime)
  • esenta de vanilie
  • 3 lg zahar vanilat D`Otker
  • 1/2 plic praf de copt
  • margarina pt copt (cat o nuca) si un praf de faina pt tava
  • 1 lg zahar vanilat D`Otker pt pudrat pe deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Se bat albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul tos si batem bine pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile, esenta, praful de copt si zaharul vanilat si amestecam bine de jos in sus. Punem branza data pe razatoarea mica si smantana si amestecam bine, apoi adaugam pe rand lg cu lg faina si amestecam la fel de jos in sus dupa fiecare lg de faina adaugata. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins prealabil pt aprox. 50 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem, o pudram cu zahar vanilat si portionam, apoi o scoatem pe un platou.

TIPS-URI

1

Eu am folosit o branza asemanatoare cu cea topita, era destul de lipicioasa mai ales cand am ras-o ,astfel cand am adaugat-o in compozitie si am batut-o bine s-a dizolvat complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu portocale