Prajitura cu brânză şi Fanta

de ramona_manoliu in Prajituri, 27 Mai 2014 | 12470 vizualizari

 

E prima reţetă pe care o postez, deşi am făcut multe dintre cele prezentate aici. Multumesc http://www.bucataras.ro/iri_love/ pentru idee. Am adus mici modificări, deoarece nu-mi place aroma de lămâie şi am înlocuit-o cu portocala.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt.
  • crema de brânză :
  • 600g branza vaci,
  • un pachet unt
  • 6 linguri zahar.
  • coaja de portocală confiată
  • crema de Fanta :
  • 750 ml suc fanta de portocale,
  • 4 linguri de zahar
  • 3 plicuri de praf de budinca de frişcă de 37 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu brânză şi Fanta:

Ouăle se separă, albuşurile se bat cu un praf de sare, se adaugă zahărul, apoi gălbenusurile, uleiul si făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia, asemănătoare cu checul, se pune in tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Când este gata, se lasă la răcorit şi se desprinde hârtia de copt. Eu am lăsat-o în tavă, dar nu s-a mai lipit de blat.

Între timp se bate untul cu zahărul până se topeşte tot zahărul, apoi se adaugă brânza de vaci şi coaja de portocală. Aceasta cremă se întinde peste blatul răcit şi se dă la frigider.   

Pentru crema de Fanta se pune sucul pe foc, iar când dă un clocot se adaugă praful de budincă amestecat cu zahărul, amestecând continuu până se ingroaşă. Mie nu mi-a plăcut culoarea cremei, aşa că am pus şi o picătură de colorant alimentar roşu. Se ia de pe foc şi se întinde peste crema 1. Când s-a răcit suficient, se dă din nou la frigider min.2 ore.

Îmi cer scuze că nu ştiu cum să adaug mai multe poze. Promit să învăţ.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brânză şi Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Aurelia 07_07 1

27.05.2014, 21:31

ramona_manoliu 1

28.05.2014, 10:13

Multumesc!

Adele 1

12.06.2014, 08:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuca si silvoita