Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 9 Mar 2014 | 28716 vizualizari

 

O prajitura delicioasa,aromata si frageda.efectiv se topeste in gura :x

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 12 linguri ulei
  • 1 ou
  • 6 linguri suc de rosii
  • 6 linguri de lapte
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite zeama de portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • aprox. 500-550 g faina

Crema:

  • 400 ml lapte dulce
  • 200 g zahar
  • 100 g gris
  • 250 g unt
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri dulceata de prune

Glazura:

  • 180 g ciocolata neagra
  • 80 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata:

Pentru foi am mixat oul cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit spumos si s-a topit cat de cat zaharul. Am adaugat treptat uleiul,laptele ,sucul de rosii ,coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala si am omogenizat bine. Am inceput sa adaug treptat faina si am framantat un aluat nu foarte tare si nelipicios. Am lasat aluatul sa se odihneasca 30 de minute la frigider. Am impartit apoi aluatul in 4 parti egale. Am intins fiecare bucata pe dosul tavii(40/30 cm) tapetata cu folie sau hartie de copt. Am copt foile in cuptorul preincalzit aprox 8-10 minute pentru fiecare foaie.(trebuie doar sa se aureasca foarte usor)

Am lasat foile la racit si intre timp am pregatit crema.
Am pus pe foc laptele cu un praf de sare si zaharul. Cand a atins punctul de fierbere am adaugat grisul,in ploaie,si am amestecat continuu pe foc mic pana s-a ingrosat. Am lasat apoi grisul la racit. Am mixat untul spuma cu zaharul vanilat apoi am adaugat lingura cu lingura din grisul racit si am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Pe o tava am pus prima foaie,am uns cu jumatate din crema de gris,am pus a doua foaie,am uns cu dulceata de prune,a treia foaie,cealalta jumatate din crema si am acoperit cu ultima foaie.
Am dat prajitura la rece acoperita cu folie peste noapte.
A doua zi am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat prajitura.
Am dat din nou la rece prajitura pana s-a intarit glazura de ciocolata.

TIPS-URI

1

Mie imi plac foile foarte subtiri,daca doriti niste foi mai groase folositi o tava cu dimensiuni mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si gris