Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte

de Panacris in Prajituri, 16 Dec 2012 | 4972 vizualizari

 

Initial am vrut sa prepara prajitura Petre Roman, neavand toate ingredientele, am facut o combinatie si a iesit o minunatie de prajitura. Buna ptr sarbatori, rapida si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Ptr Blat:

  • oua 7 bucati,
  • zahar tos 7 linguri,
  • faina 7 linguri,
  • nuca macinata 7 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • zahar vanilinat 1 plic.

Ptr insiropat:

  • apa,
  • zahar tos 2 linguri,
  • esenta de rom 1 fiola

Ptr crema:

  • margarina Rama 1 pachet,
  • dulceata de lapte 1 borcan, cca 400 ml,
  • nuca macinata 3 linguri

Ptr glazura:

  • ciocolata menaj 200 g,
  • margarina 50 g,
  • bomboane colorate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte:

Se amesteca energic ouale cu zaharul si zaharul vanilinat pana se albesc, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca si se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, si se da la copt, in cuptorul preincins cca. 45 de minute la foc mediu. Dupa ce a trecut testul scobitorii, se scoate din tava, iar cand se racoreste se taie in doua. Intre timp se prepara un sirop din apa, zahar si esenta de rom, cu care se insiropeaza cele doua foi. Ptr crema se bate energic margarina, se adauga dulceate de lapte ( dulce de leche!) si nuca macinata pana se incorporeaza toate ingredinetele. Cu aceasta crema se umplu foile de blat. Prajitura se da la rece ptr cca. 30 de minute. Pentru glazura, se pune la topit ciocolata in vasul special, se adauga 50 g margarina, iar cand s-a omogenizat glazura, se toarna peste prajitura. Se orneaza cu bomboane colorate dupa gustul fiecaruia. 

TIPS-URI

1

margarina se poate inlocui cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

17.12.2012, 08:32

Trebuie folosita dulceata !!!

Sim0na 1

17.12.2012, 11:34

tare bine arata!

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:27

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte