Prajitura cu crema de portocale si dulceata de zmeura

de Michelle in Prajituri, 2 Dec 2011 | 6880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri suc de portocala proaspat
  • 100 gr zahar
  • praf de copt
  • 300 gr faina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 100 ml suc de portocala proaspat
  • Crema:
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar
  • 2 portocale
  • 450 gr dulceata de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale si dulceata de zmeura:

Blat:
Se separa oualele,albusurile se bat batz,se adauga zaharul, sucul de portocala si galbenusurile.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.
Se da la cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii.
Se lasa la racit si apoi se taie in 3.

Sirop

Apa si zaharul se pune la foc pana se topeste zaharul.Se lasa la racit si apoi se adauga sucul de portocala.

Crema:
Portocalele se curata de coaja,samburi si pielite..si se face pasta.
Frisca se bate batz cu zaharul si apoi se adauga pasta de portocala.

Asamblarea:
Blat,sirop,crema de portocale,blat,sirop,dulceata de zmeura,blat sirop si restul de crema de portocale...
E o prajitura parfumata ,fina si delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale si dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Michelle 1

06.12.2011, 21:43

adela_64 1

09.05.2014, 07:59

O prajitura minunata, am facut-o si eu, dar am pus gem de caise facut de mine!

-Licurici- 1

15.07.2015, 10:34

super buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de portocale