Prajitura cu crema de vanilie si caramel

de babi5 in Prajituri, 1 Oct 2013 | 8336 vizualizari

 

Este un fel de Petre Roman dezmembrat,care produs finit este un deliciu .am folosit o tava ...(.vesnica mea tava )45/35 cm .. si din acest motiv cantitatea de materie prima este mai mare .. dar si rezultatul finit asisderea ..

 

INGREDIENTE

  • 17 oua
  • 800 gr zahar
  • 21 linguri de faina
  • 300 gr margarina rama
  • 3 budinci de vanilie
  • 5 plicuri zahar vaniliat
  • 1 praf de copt
  • 1 l lapte
  • 50 gr zahar praf cu aroma vanilie
  • 6 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si caramel:

Ne trebuiesc trei blaturi si pentru a le prepara  procedam astfel :

Intr-un castron separam galbenusurile de albusuri, apoi frecam galbenusurile  cu 7 linguri de zahar si cu un zahar vaniliat  pina devine  cremos spre albicios ,apoi albusurile le batem cu 2 linguri de apa si un virf de cutit de sare pina se intaresc bine.

incorporam albusurile  in galbenusuri usor  cu o spatula de lemn apoi adaugam 7 linguri de faina amestecate cu putin praf de copt .

faina o adaugam usor in ploaie si mestecam de jos in sus usor ,apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt apoi introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180  gr. 

repetem operatiunea si cu celelalte 2 blaturi .

Apoi intr-o cratita punem o cana de 250 gr zahar la caramelizat ,dupa care cu caramelul obtinut ungem doua blaturi  pe partea care a stat in tava ,lasam sa se raceasca si trecem la prepararea cremei .

Intr-o oala cu fundul dublu( ca sa nu se prinda laptele ) punem  800 ml lapte,12 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat  si lasam sa fiarba mestecind din cind in cind.

Intre timp intr-un  castron punem doua galbenusuri cu 2 linguri de zahar si le frecam bine pina devin cremoase.

Adaugam praful de budinca si 200 ml lapte rece si mestecam bine pina se dizolva budinca ,apoi o turnam peste laptele clocotit  si amestecam   incontinuu sa nu faca cocoloase .

Lasam sa clocoteasca   5 min . apoi dam la o parte si lasam sa se raceasca  dar nu in totalitate.

Putin calduta o mixam cu margarina Rama pina devine o crema pufoasa.

Luam primul blat cu caramel, asezam jumatate din crema,  apoi punem cel de-al doilea blat cu caramelul in sus, asezam si restul de crema  apoi punem cel dea-l treilea  blat peste care punem zahar pudra cu aroma de vanilie.

Lasam prajitura 5-6 ore ca zaharul caramel sa se topeasca si sa insiropeze bine blaturile.

Apoi putem sa o taiem  cum dorim .

Daca o putem lasa pina a doua zi  cu atit mai bine , se tine intr-un loc racoros,nu in frigider,pina se topeste caramelul .

Apoi se poate pune in frigider.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu se pune in frigider prajitura pina se topeste caramelul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

babi5 1

02.10.2013, 13:19

Ela68 este o bunatate

MonaMimi 1

02.10.2013, 17:29

o bunatate de prajitura o trec la favorite

babi5 1

02.10.2013, 17:44

mon sa o faci atunci cind o sa-ti permita timpul si nu o sa-ti para rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema caramel