Prajitura cu dulceatza

de ony in Prajituri, 22 Oct 2010 | 4069 vizualizari

 

se poate folosi si gem

 

INGREDIENTE

  •  7 oua,
  • 460 gr zahar
  • 7 linguri de apa,
  • un varf de cutit bicarbonat,
  • o cana jumate de faina, 
  • un borcan de dulceatza sau gem(dupa preferintze)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dulceatza:

Se separa ouale,bati galbenusurile f bine,adaugi 160 gr de zahar si amesteci f bine pana se topeste zaharul apoi adaugi cele 7 linguri de apa si amesteci in continuare. Adaugi bicarbonatul si faina;apoi ungi tava cu ulei si o tapetezi cu faina,daca nu ai hartie de copt, pui compozitia in tava si bagi la cuptor.

Dupa ce s-a copt, lasi la racit apoi intinzi dulceata. Albusurile le bati bine cu cele 300 de grame de zahar ramas si dupa ce intinzi peste dulceatza bagi pt putin timp la cuptor k sa nu se lase bezeaua. Eu pentru ca sa o fac mai deosebita am insiropat blatul cu compot de cirese si a iesit f bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceatza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos)