Prajitura cu foi si crema de branza dulce

de cristinutza_vida in Prajituri, 6 Ian 2013 | 5550 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 3 foi:

  • 4 oua
  • 350 gr zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 ml apa minerala sau apa amestecata cu zeama de lamaie
  • 50 ml ulei
  • 250 ge faina

Pentru crema:

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar praf
  • coaja de lamaie sau esenta de lamaie
  • 500 gr branza de vaci
  • zahar praf pt ornat.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de branza dulce:

Preparare foi:

Albusurile de la cele 4 oua se bat spuma cu 100 gr zahar,Separat se amesteca cele 4 galbenusuri cu 250 gr zahar,pana se topeste un pic zaharul apoi se adauga amoniacul stins in apa minerala sau apa cu zeama de lamaie,uleiul si faina.

Compozitia rezultata se amesteca pana se incorporeaza toata faina,apoi se imparte in 3 portii egale si se coc 3 foi in aceeasi tava.Se coc la 180 grade,depinde de cuptorul fiecaruia,pana trece testul cu scobitoare.Se racesc bine inainte de a le umple.

Preparare crema:

Untul se spumeaza bine cu zaharul praf,apoi se adauga coaja de lamaie sau esenta,se adauga branza de vaci bine scursa si se amesteca pana se omogenizeaza totul.

Crema obtinuta se imparte in doua parti egale si se umplu foile,la sfarsit se pudreaza cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolata