Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

de Rocsi in Prajituri, 22 Mar 2015 | 8096 vizualizari

 

O prajitura cu o crema fina, un blat bine insiropat, aromata...tot ce ne trebuie pentru un rasfat alaturi de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 2 linguri cacao
    • 4 linguri faina
    • 2 linguri apa rece
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de rom
    • un praf de sare
    Crema:
    • 170 gr ciocolata amaruie
    • 200 ml frisca lichida
    • 150 gr crema de branza
    • 2 linguri cu varf smantana
    • 1 lingura amaretto
    • semintele de la jumatate pastaie de vanilie
    Pentru insiropat:
    • 1/2 cana de cafea preparata
    • 3 linguri amaretto
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza:

Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute. Cand este gata il scaotem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime.

Crema: Amestecam frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele, le punem pe baie de aburi, pana ciocolata se topeste. In acest timp amestec continuu in ea. Dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore, pana se intareste bine. Dupa ce a stat la frigider, o scoatem si o mixam pana devine spuma. Intr-un bol punem crema de branza, smantana, semintele de la pastaia de vanilie, amaretto si le amestecam. Cele doua creme le amestecam. Peste cafeaua pregatita punem amaretto. Luam prima jumatate de blat, o insiropam, punem cam 1/2 din crema si o nivelam. Asezam al 2 lea blat, insiropam, punem crema (mai oprim 3-4 linguri) si o nivelam. O dam la rece pentru 2 ore.

Dupa acest timp o scoatem, o portionam, iar crema oprita o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snickers Bars