Prajitura cu gem asortat si bezea

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Iun 2014 | 67085 vizualizari

 

Ce sa introduc ca n-am ce,asa ca scriu doar reteta

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 galbusuri
  • 3 albusuri
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 pachet margarina rama maestro
  • Umplutura
  • 150 g lapte condensat
  • 200 g gem asortat ( coacaze rosii,mure si visine)
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita otet din vin
  • 1 lingurita amidon
  • 100 g nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem asortat si bezea:

Blat:

Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final cele 3 albusuri batute spuma. Se omogenizeaza bine cu miscari lente de jos in sus. Se tapetataza o tava (25-35) cu hartie de copt, se pune compozitia in tava si se da la cuptor pentru 10 minute

Umplutura:

Gemul se amesteca cu laptele condensat.

Bezeaua:

O pregatim inainte de a face compozitia de blat. Batem 3 albusuri cu un praf de sare spuma tare, apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul, adaugam otetul si amidonul si mai mixam cca 10 min. La final adaugam nuca macinata.

Dupa ce am lasat tava la cuptor cca 10 minute, o scoatem, intindem umplutura si apoi bezeaua si dam tava la cuptor cu foc mic,cca 40 minute. Scoatem tava din cuptor si cu un cutit cu lama subtire portionam prajitura doar la suprafara, usor sa nu se sfarame bezeaua, lasam sa se raceasca si apoi continuam portionarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem asortat si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu dulceata de gutui si nuci