Prajitura cu gem si nuca (de post)

de farfuriavesela in Prajituri, 8 Mai 2014 | 25588 vizualizari

 

In filmul de mai jos puteti vedea cum am preparat eu aceasta prajitura, nu trebuie sa-l ratati!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi
  • 200 gr zahar tos
  • 250 ml bors
  • 250 ml ulei
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • faina cat cuptinde (eu am avut nevoie de aprox 1 kg) pentru a forma un aluat ce poate fi intins cu sucitorul
  • Pentru umplutura dintre foi
  • 800 gr gem de prune (orice al gem facut in casa)
  • 300-400 gr nuca macinata in robotul de bucatarie Gemul si nuca se amesteca, se imparte in doua parti egale si se pune intre foi.
  • Pentru ornat
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri de ulei
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca (de post):

Ingredientele pentru aluat se amesteca, formand un aluat ce se va imparti in trei parti egale si se va intinde foi ce se vor coace pe fundul tavii de cuptor. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit in aprox. 10-15 min.

Gemul si nuca se amesteca, se imparte in doua parti egale si se pune intre foi.

Ciocolata se topeste la main-marie, adica se pune o cratita cu apa pe foc sa fiarba, iar ciocolata se pune intr-o cratita mai mica, ce se va aseza in prima cratita, fara a se scufunda prea mult.. Fierbinteala apei va topi ciocolata fara sa o arda. Se va incorpora si uleiul, pentru ca ciocolata sa fie mai lucioasa si sa se poata taia mai usor.

Concluzionam: Am copt 3 foi, le umplem cu gem si nuca macinata, iar pe deasupra punem ciocolata topita si pe care o intindem bine.

Dam prajitura la rece, pana a doua zi pentru a se putea portiona. Nu se poate taia imediat pentru ca foile sunt destul de crocante, asa ca trebuie sa aveti rabdare, dar a doua zi prajitura se va fragezi si se va taia frumos.

TIPS-URI

1

ascundeti prajitura de pofticiosii casei pana a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura " Petre Roman"