Prajitura cu iaurt si furcte

de gabrielagina in Prajituri, 6 Aug 2013 | 5961 vizualizari

 

Este o prajitura care se prepara usor, delicioasa si racoroasa

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 oua
  • 100 grame zahar pudra
  • 100 grame faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao

CREMA

  • 200 ml frisca
  • 250 grame iaurt sau branza proaspata sau smantana
  • 150 grame zahar pudra
  • 50 grame nuca de cocos
  • 200 ml lapte 3 plicuri gelatina
  • fructe
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si furcte:

BLATUL

Se separa oualele. Albusul se bate impreuna cu zaharul pudra pana devine spuma. Galbenusul se bate separat cu un strop de sare. Se adauga incet galbenusul peste albus apoi se amesteca faina cu praful de copt si cacao si se adauga cate putin pana se omogenizeaza compozitia.

Se unge tava cu ulei sau unt (eu am folosit foaie de copt este mult mai bine) si de sa la cuptor.

Cat blatul este la cuptor, in 200 ml lapte se fierbe nuca de cocos. Intre timp se dizolva gelatina in apa calduta in bain marin (sa fie fluida). Se da la o parte de pe foc laptele cu nuca de cocos si se adauga gelatina. Se lasa sa se raceasca. Se bate frisca, se adauga iaurtul (branza proaspata sau smantana) si zaharul. Cand se raceste laptele cu nuca de cocos se adauga cate o lingura peste frisca. Dupa ce s-a incorporat tot laptele cu nuca de cocos se baga la frigider sa devina consistenta. 

Se insiropeaza blatul.

Se pune un strat de frisca, unul de fructe, unul de frisca, unul de fructe.

Se face topping de ciocolata si se pune deasupra sau razuiti ciocolata

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru ca fructele sa aiba o aroma mai deosebita, deoarece eu am folosit mere si mango, am curatat fructele de coaja, le-am taiat cubulete si apoi le-am pus pe foc cu zahar. Cand zaharul s-a topit si fructele au devenit moi se opreste focul si se adauga putina esenta de rom.

2

eu am razuit ciocolata neagra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si furcte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si sos de fructe