Prajitura cu mere

de vero_closca in Prajituri, 8 Ian 2011 | 38463 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 10 linguri zahar
  • 10 liguri ulei
  • 10 linguri apa
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1esenta de vanilie
  • faina
  • suc de lamaie

pt umplutura:

  • 1 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • o cescuta de zahar
  • suc de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

se pun intr-o craticioara zaharul,apa si uleiul si se dau intr-un clocot.

se lasa sa se raceasca apoi se adauga ,esenta,faina(cat sa iasa un aluat elastic) si bicarbonatul stins cu suc de lamaie.

aluatul se imparte in doua si se intind 2 foi.

merele se curata de coaja,se dau pe razatoare si se stropesc cu suc de lamaie  apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.

se intinde o foaie in tava ,se pun merele rase si se acopera cu cealalta foaie.

se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor(incins inainte),la foc mic pt o ora.

cand devine aurie foaia de sus se scoate si se lasa sa se raceasca.

se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.

pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta in straturi, de post