Prajitura cu mere

de khryss18 in Prajituri, 20 Feb 2014 | 3295 vizualizari

 

este foarte bune si ori de cate ori am ocazia o pregatesc impreuna cu sotul meu. :) este o reteta simpla si la indemana oricui

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 cana zahar sau cat de dulce vrei sa fie
  • 2 pachete de biscuiti(mari si dulci)
  • 5-6 mere mari
  • scortisoara
  • esenta de migdale ,lamaie sau vanilie (eu pun de migdale)
  • 200 g ulei
  • faina cat pentru o coca de chec
  • zahar vanilat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se prepara o coca ca cea de pandispan: se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul,se adauga galbenusurile cu uleiul amestecate rand pe rand ,faina, esenta,zaharul vanilat.

Separat se dau pe razatoare merele cu tot cu coaja si se amesteca cu zahar dupa cum vrea fiecare sa fie mai dulce sau mai acrisor si cu scortisoara, se lasa 10 min. sa se odihneasca pt a lasa zeama.

Biscuitii se zdrobesc marunt si se aseaza in tava ca un strat fara ca tava sa fie unsa, apoi se aseaza stratul de mere fara sa le stoarcem de zeama si in timp ce intindem peste biscuiti apasam pt a intra zeama in acestia apoi turnam coca si dam la cuptor pt 30 min. la 150 grade daca e cuptor electric si la foc normal daca aveti cuptor cu falacara.

Se scoate tava cand e gata si se lasa la racit dupa care se taie in functie de preferinte si se pudreaza cu zaharul pudra.

(cand se taie se intoarce cu parte de biscuiti in sus)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere