Prajitura cu mere si migdale

de miremirc in Dulciuri, 15 Dec 2012 | 8275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 600 g faina
  • 400 g margarina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml apa
  • 1 lg otet de mere
  • Umplutura :
  • 1,5 kg mere Ionatan
  • 8 lg zahar
  • 1-2 lgt scortisoara macinata
  • 2 lg gris
  • Decor :
  • 5 lg gem de caise (sau de mere, de piersici etc)
  • 150 g fulgi de migdale
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si migdale:

Aluat : framantama ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute , timp in care pregatim umplutura.

Umplutura : curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem bucatele.

Dupa ce scoatem aluatul de la frigider il impartim in 2 .
Prima foaie o intindem cu mainile sau cu ajutorul unui sucitor mic, in tava ( 25*35 cm ) in care am asezat hartie pentru copt. Presaram 1 lg de gris peste foaie si asezam bucatelele de mere. Peste mere presaram in ploaie zaharul amestecat cu scortisoara macinata si cea de a 2 a lingura de gris.

Asezam si cea de a doua foaie de aluat .
Pentru a nu rupe foaia, o intindem cu sucitorul pe o hartie de copt, o luam cu grija si o rasturnam invers peste mere, luand apoi cu grija foaia de copt. Simplu. :) Intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla aluatul cand se coace.

Dam prajitura in cuptorul dinainte incalzit, pentru circa 40-45 minute, apoi o scoatem , o ungem cu gemul de caise, presaram migdalele felii peste si dam la cuptor pentru inca 10 minute. Eu am avut migdale intregi decojite, pe care le-am prajit in tigaie. O parte le-am macinat mai mare cu robotelul, iar o parte le-am lasat intregi.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi putem servi.
Nici nu spui ca este de post !!!

O prajitura absolut delicioasa ...  de post !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura 2 in 1