Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Noi 2011 | 13267 vizualizari

 

Fara a fi nici pe departe o prajitura frumoasa, taiata cu laser :)), este totusi una dintre cele mai bune. Daca ieri ziceam (am facut-o pentru cineva si ziceam..n-o sa-i placa, pfu, de ce-am facut-o asa), ca-i un esec :)) ), dupa ce am primit telefon si-am auzit :"fato, cum poti sa zici ca nu o sa-mi placa; daca vreodata vrei sa-mi faci o surpriza, asta fa-mi-o :)). Am pornit de la reteta de Snickers preparata de Miremirc, Dia, Miha (si cred c-or mai fi, nu stiu, dar am simtit nevoia sa completez cu caramel si frisca, desi frisca nu face parte din reteta originala. Se completeaza atat de bine texturile si gusturile incat rezulta o prajitura minunata.

 

INGREDIENTE

blat 1.

  • 4 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 2 linguri ulei
  • o lingura mare cacao
  • 100 gr nuca prajita si tocata
  • un vf. cutit sare

blat 2

  • 4 albusuri
  • 2 linguri faina
  • o lingura cacao
  • o lingurita praf copt
  • putina sare
  • 100 gr nuca prajita si tocata

 

  • 100 gr caramel (cumparat sau preparat de voi)
  • 250 ml frisca lichida dulce

crema

  • 100 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata:

Blat 1.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul si mixand pana e diluat complet.

Se adauga galbenusurile, sarea, faina cernuta si cacaua, uleiul la final nucile prajite, tocate.

Se omogenizeaza amestecand usor.

Se tapeteaza o tava mare (22/30) cu hartie pentru copt unsa cu ulei sau unt, se toarna compozitia, se niveleaza si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, lasand pana trece proba cu scobitoarea.(aprox 25 minute)

Blat 2.

Se prepara la fel ca si primul blat cu exceptia faptului ca nu se adauga galbenusurile (se pastreaza pentru crema ) si se adauga praful de copt.

Se coace timp de 13-15 minute (suficient pentru o foaie din albusuri) la foc mediu.

Cand ambele sunt reci se desprinde hartia pentru copt.

Se aseaza primul blat , se pune frisca mixata bine , apoi blatul.2

Blatul 2 se unge cu 100 gr caramel .Daca-l aveti gata preparat il incalziti intr-un ibric si-l lasati sa fiarba timp de 1minut dupa care il raciti si-l intindeti uniform peste foaie.

Daca nu-l aveti nici cumparat nici preparat il faceti dupa reteta pe care am scris-o aici.(vezi ingrediente si mod de preparare caramel) fierbandu-l 4-5 minute dupa ce adaugati frisca.

Crema.

Amestecati intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, zaharul, cacaua si laptele.

Puneti vasul la foc mic si fierbeti timp de 7-8 minute amestecand incontinuu! pentru a nu se prinde de vas.

Raciti.

Frecati untul spuma si adaugati lingura cu lingura amestecul de galbenusuri omogenizand usor.

Intindeti crema peste prajitura, mai presarati putina nuca macinata si dati prajitura la rece.

Taiati a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 09:39

delicioasa prajiturica

Adele 1

20.06.2014, 11:53

babi5 1

19.09.2014, 08:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Saviecuta cu mac, Baigli sau cozonacei ca-n Banat