Prajitura cu pere si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Oct 2011 | 6680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 180 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  •  3 pere
  • 1 baton scortisoara
  • 5-6 cuisoare
  • 3 linguri zahar
  •  Sos caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si caramel:

Perele se curata, dar se pastreaza cozile. Intr-o cratita se pun perele,scortisoara,zaharul si cuisoarele; se acopera cu apa si se fierb 5-10 min,pana se inmoaie putin.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia anterioara. Se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza perele si se toarna aluatul. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30  minute la temperatura medie-mica.

Daca aveti forme individuale puneti in fiecare cate o para si umpleti 2/3 cu aluat.

Sos caramel:

Zaharul se pune intr-o cratita si se pune pe foc  pana se topeste zaharul,apoi se adauga untul si se amesteca bine. Dupa ce s-a incorporat putin untul se toarna frisca lichida si se mai tine sosul pe foc pana se ingroase putin. Se lasa sa se raceasca.

Prajitura se taie in patrate avand in interior cate o para sau se decupeaza un cerc. Se serveste cu sos caramel din abundenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu foi cu miere de albine