Prajitura cu portocale

de luminita20_2006 in Prajituri, 4 Mar 2011 | 22026 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • -100 gr unt
  • -150 gr zahar
  • -250 gr faina
  • -3 oua
  • 50 ml lapte
  • -esenta portocala
  • -colorant rosu
  • -praf de copt
  • Crema:
  • 300 gr smantana
  • -150 gr zahar
  • -1 plic gelatina
  • -zeama de la 2 portocale mari
  • -250 ml frisca
  • -3 portocale decor
  • Crema 2
  • -200 ml frisca
  • 70 gr zahar
  • -50 gr cacao
  • -100 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Blat:

Se mixeaza ouale cu sare apoi se pune zaharul, untul topit, laptele, faina, esenta de porocale , colorant rosu si praf de copt. Se toarna compozitia in tava se coace 30 min.

Crema

Se bate smantana cu zaharul, se pune sucul de la portocale . Gelatina se hidrateaza, se topeste, apoi se combina cu smantana. Frisca se bate si se combina cu smantana.

Crema 2

Se amesteca frisca cu zaharul, cacaoa, se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc se pune ciocolata rupta bucati , se amesteca pana cand se topeste. Se lasa sa se raceasca se da la frigider sa se intareasca apoi se bate cu mixerul.

Peste blatul,( in tava,)  racit si insiropat cu suc de portocale se pune jumate din crema 1 apoi crema 2 de ciocolata si restul din crema 1. Se taie felii de portocala curatate de coaja se pun peste prajitura apoi se face gelatina pentru tarte dupa instructiuni si se toarna peste portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Eszter Hazi