Prajitura cu prune,scortisoara si smantana

de butoiaurora76 in Prajituri, 3 Sep 2013 | 19534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g smantana
  • 3 linguri ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt (10 g)
  • 500 g prune fara samburi (taiate in 4)
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune,scortisoara si smantana:

Mixati ouale cu sarea pana isi tripleaza volumul apoi adaugati zaharul, zaharul vanilat, uleiul, smantana si apoi coaja de lamaie.

Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o usor in compozitie.

Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu foaie de copt si puneti deasupra prunele peste care presaram scortisoara.

Se introduce in cuptorul preancalzit pana capata culoarea aurie deasupra, semn ca s-a copt, aproximativ 35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune,scortisoara si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu budinca si prune