Prajitura cu ricotta

de sunrisseee in Prajituri, 7 Feb 2013 | 5010 vizualizari

 

O prajitura foarte delicata si extrem de buna

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 500g faina
  • 250g unt
  • 200g zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • coaja de la o jumatate de lamaie

CREMA:

  • 500g ricotta
  • 300g crema de vanilie
  • 4 linguri cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta:

Aluat:Faina se amesteca cu untul taiat bucatele,un praf de sare,coaja de lamaie si cele 4 galbenusuri pana se formeaza un aluat omogen,nu foarte tare.Aluatul astfel obtinut se pune la frigider pentru circa o ora, dar se poate face si cu o zi inainte,fara probleme.

Crema:Ricotta se amesteca cu crema de vanilie si cele 4 linguri de cacao.Se amesteca bine.Pentru ca nu aveam timp sa fac crema de vanilie eu  am folosit metoda mai simpla si anume crema de vanilie  la plic,care se face cam in 5 minute.

Aluatul il taiem in doua si il intindem in functie de tava pe care o avem.Se pune hartie de copt pe fundul tavii,punem prima foaie din aluat,crema,apoi ultima foaie de aluat.Se da la cuptor,la flacara mica pentru circa 30min,pana cand vedem ca devine aurie.Se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.

 Daca doriti sa faceti crema de vanilie acasa,aveti aici reteta.

Crema de vanilie:500ml lapte,50g faina,150g zahar,6galbenusuri.

Din cei 500 ml de lapte ne oprim un pahar de lapte pe care il vom adauga mai tarziu.Laptele se pune la fiert pana ce da un prim clocot,apoi se stinge flacara.Intre timp galbenusurile se amesteca cu zaharul pana cand devin o crema spumoasa,se adauga apoi faina si paharul de lapte pe care l-am pastrat.Aceasta compozitie o adaugam la laptele fiert,amestecand in continuu la foc mic,pana cand incepe sa se formeze crema.

TIPS-URI

1

Gustati crema inainte de a o baga la cuptor,daca mai trebuie zahar adaugati in functie de preferinte.Eu de regula mai adaug 4 linguri de zahar pudra,pentru ca noua ne place mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan