Prajitura de portocale

de Andreea Baraboi in Prajituri, 26 Apr 2014 | 2463 vizualizari

 

Cand am musafiri neanuntati aceasta prajitura ma salvat imediat, e foarte usor de facut si nu trebuie sa umblam prea mult la portofel. Este un desert destul de apreciat in familie, o zi placuta tuturor !!

 

INGREDIENTE

  • 1 portocala (coaja si sucul)
  • 170 unt sau margarina la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 250 zahar
  • 50 g lapte
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • zahar pudra
  • ciocolata amara sau dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de portocale:

Intr-un recipient mixam zaharul cu ouale pana devine o crema spumoasa, dupa care adaugam coaja de portocala, untul si continuam sa amestecam pana devine si mai spumos.

Adaugam laptele, sucul de portocale si faina si lucram, atentie faina putin cate putin se adauga pentru a nu face cocoloase iar spre final adaugam praful de copt. Se unge tava de copt cu unt sau ulei unde se presoara ceva  faina pt a fi siguri ca nu se lipeste, cuptor preincalzit pt 45 minute, foc mediu.

O  alta varianta se poate face si cu ciocolata , topim ciocolata si o rasturnam in forme de inimioare sau ce avem si se poate decora. Este ceva tipic de fantezie si cred ca orice femeie are o fantezie bogata! 

Se lasa la racit si apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Andreea Baraboi 1

27.04.2014, 17:01

laura_n 1

27.04.2014, 17:49

ai uitat sa treci oua la ingrediente! chiar ma gandeam ca e fara oua reteta

Andreea Baraboi 1

27.04.2014, 19:16

Mersi de atentionare , am modificat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu glazura de portocale