Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust

de AndreeaJ in Prajituri, 17 Iun 2011 | 88937 vizualizari

 

Iată secretul unei prăjituri inteligente care te va cuceri cu fiecare mușcătură. Această rețetă unică combină straturi de gusturi și texturi surprinzătoare pentru a crea o experiență dulce inegalabilă.

Această prăjitură se transformă la copt în straturi delicioase de blat și crema fină care te cuceresc prin gust.
Pentru Prăjitura deșteaptă - Rețeta unică și delicioasă care impresionează prin gust ai nevoie de următoarele ingrediente: ouă, zahăr, unt, făină, lapte.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust
  • 8 oua proaspete
  • 300 g zahar
  • 250 g margarina (sau unt daca nu folosesti margarina)
  • 225 g faina
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust:

Iata cum se prepara Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust

Margarina sau untul topesti la microunde sau la foc mic si o lasi la racit, separi albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mai mare, pui galbenusurile si peste ele pui zaharul si zaharul vanilat, amesteci bine bine pana se incorporeaza toate si isi dubleaza volumul, torni margarina (sau untul) topit/a si racit/a.

Amesteci din nou bine de tot, adaugi faina cernuta, amesteci din nou pana se incorporeaza toata faina, apoi torni incet si cu grija laptele caldut amestecand incontinuu pana obtii o compozitie mai subtire decat cea pentru clatite. Albusurile le bati cu un praf de sare, si le incorporezi usor in aluatul de mai sus. Obtii o compozitie cam ca o smantana, o torni in tava unsa cu unt si tapetata cu faina exact asa cum este.

O dai la cuptorul incins cam 45-50 de minute.  Foarte important este ca in timpul coptului sa NU deschizi deloc usa cuptorului! Abia dupa cele 45 de minute poti deschide. Daca pe deasupra arata ca un pandispan si se tine de marginile tavii, atunci e gata, daca nu, o mai lasi un pic la copt. Imediat ce o scoti din cuptor, ea se va lasa un pic, asa si trebuie. O lasi sa se raceasca complet (cel putin 3 ore, sau peste noapte chiar), altfel nu se taie bine.

Poti incerca si varianta de Prajitura desteapta cu ciocolata, ingenioasa reteta de Prajitura imposibila sau pentru un plus de savoare Prajitura desteapta cu prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

La Ancuta 1

17.06.2011, 22:10

mai rar combinatia asta: desteapta si frumoasa

DIANA B 1

18.06.2011, 12:11

BRAVOOOOOOOOOOOOOOO , chiar te admir ptr cat de bine-ti ies toate

Merisor 1

14.07.2012, 11:15

e super prajitura!! si eu o fac din cand in cand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Inteligenta