Prajitura Fina

de diamond in Prajituri, 5 Apr 2014 | 11725 vizualizari

 

O prajiturica fina, delicata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr. zahar
  • 1 lingura cafea macinata
  • 140 gr. nuci prajite si macinate
  • 1, 1/2 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema: 200 gr. unt
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura de cafea
  • 1 lingura de nes
  • Glazura:
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 100 gr. margarina/unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fina:

Blatul: 6 albusuri se bat bine spuma cu un praf  de sare...
se adauga mixand zaharul...bana obtineti o bezea teapana
se inglobeaza apoi 6 galbenusuri amestecand usor de jos in sus...

apoi se adauga cafeaua, nuca macinata...si faina amestecata cu praful de copt...

blatul se coace aprox 25 min... la 170-180 grade in cuptorul preincalzit! puteti face testul cu scobitoarea!

Crema:
untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra...
se adauga o lingura de cafea si una de nes.

crema se intinde peste blatul racit...

pastrati tava la frigider cat timp pregatiti glazura...
Glazura:

se adauga toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca bine... dupa 3-4 min incepe sa se lege, vedeti sa nu o scadeti prea tare, sa nu se arda, apoi se pune margarina/untul...  glazura se toarna calduta peste prajitura... apoi la frigider... dupa ce s-a racorit o puteti portiona dupa bunul plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si rahat