Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos

de crinined in Prajituri, 13 Iul 2014 | 84306 vizualizari

 

Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos. O prajitura deosebita, extrem de delicioasa si eleganta.
Straturi delicioase de crema se imbina de minune cu blatul pufos. 
Pentru Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, zahar, faina, iaurt, lapte, margarina.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un varf cutit bicarbonat
  • un varf cutit sare
  • 2 linguri cacao
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri iaurt
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • o fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 250 gr margarina rama
  • 2 linguri zahar
  • 160 gr zahar pudra vanilat
  • 2 linguri faina
  • Spuma:
  • 4 albusuri
  • 3 plicuri zahar pudra vanilat (240 gr)
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos:

Cum se prepara

Blat: Albusurile se bat foarte bine spuma, se adauga zaharul, putina zeama din lamaie care ajuta la topirea zaharului, cacaua, un varf mic de cutit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, apoi faina, galbenusurile, iaurtul (sau sana, chefir, ori smantana), si foarte putina sare. Se incorporeaza totul bine.

Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute, depinde de cuptor, dupa care facem proba cu scobitoarea, pentru a ne asigura ca este copt. Se lasa apoi la racit.

Sirop: Apa se fierbe cu zaharul. Dupa ce s-a racit se adauga o fiola de esenta de rom.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu 2 linguri de zahar, faina, laptele pe baie de aburi pana se ingroasa.  Separat, se freaca un pachet de margarina ( Rama, un cub de 250gr) cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga la crema de galbenusuri racita. Se intinde crema pe blatul insiropat .

Spuma: Se bat bine cele 4 albusuri pe aburi, se adauga cate putin zahar pudra vanilat, pana cand spuma devine foarte consistenta, abia manevrabila cu mixerul. Se intinde spuma, asa calduta, peste crema. Cand s-a racit putin, peste spuma radem ciocolata neagra.

Pentru  reusita, recomand: margarina Rama, zaharul pudra vanilat si esenta fiola dr. Oetker.

Se lasa prajitura la rece cateva ore, apoi se taie cuburi.

Incearca si reteta delicioasa de Prajitura Krem a la Krem cu mascarpone sau Prajitura Ole, un desert delicios si cremos.

Iti recomandam sa incerci si Prajitura Diplomat cu fructe si frisca, un desert savuros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

12.06.2015, 11:48

yammmi

Lina24 1

25.12.2015, 10:21

Apicius 1

14.05.2016, 16:46

Cu tot respectul, dar derutaţi lumea.La blat nu aţi spus nimic de adăugarea gălbenuşurilor, decât de albuşuri.Sunt persoane care iau de bun ceea ce scrieţi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura RIGO-JANCSI