Prajitura Kinder Pingui

de Ligia Bxl in Prajituri, 19 Ian 2011 | 7478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 gr de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 250 gr de faina
  • 100 gr de cacao
  • 200 ml de ulei
  • 3 linguri de miere de albine
  • putina sare
  • 200 gr de lapte condensat
  • 1 pachetel de praf de copt
  • o lingura de gris
  • crema:
  • 500 gr de frisca
  • 2 esente de vanilie
  • intaritor ptr frisca
  • glazura:
  • 100 gr de unt
  • 2 linguri de lapte
  • o ciocolata cu lapte de 100 gr
  • 100 gr de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder Pingui:

Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma. Se adauga faina, praful de copt, grisul,cacaoa si se amesteca toate bine, apoi punem mierea, uleiul, laptele condensat. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu compozitia obtinuta din galbenusuri. Se unge o tava mare de aragaz cu unt si se pune foaie de copt,apoi se pune jumatate din aceasta compozitie la copt. Dupa ce s-a copt se pune in cuptor restul de compozitie dupa care se coace si aceasta.

Crema: se bate frisca si se pune esenta de vanilie.

Facem glazura din ingredientele de mai sus. Se topeste ciocolata la bain marie, apoi se pun pe rand celelate ingrediente se amesteca toate bine sa devina o crema. Se da la rece.

Se asambleaza prajitura pe un platou, se pune o foaie de prajitura apoi crema de frisca, apoi iar foaie si pe deasupra glazura si ornam cu frisca si bombonele de ciocolata. Se da la rece aceasta prajitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi Lica