Prăjitură la tavă cu zmeură

de alice_ciobanu in Prajituri, 14 Iul 2011 | 4943 vizualizari

 

O prăjitură bunicică... pentru vremurile de criză pe care le traversăm. Nişte aluat copt cu ceva zmeurele desupra şi-un capac de bezea aurie... mmmmm.... să te lingi pe deşte şi să uiţi de restricţiile dietei....

 

INGREDIENTE

  • 220gr făină
  • 140 gr unt/margarină
  • 300 gr zahăr
  • 3 ouă
  • un plic de zahăr vanilat
  • 400 gr zmeură
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură la tavă cu zmeură:

Ouăle se separă şi gălbenuşurile se freacă cu 50 gr zahăr până îşi dublează volumul şi devine o cremă aurie. Untul puţin frecat se încorporează în crema de ouă. Adăugaţi şi zahărul vanilat şi încetisor începeţi să încorporaţi şi făina, amestecând continuu. Tapetaţi o tavă de copt cu unt şi o foaie de copt... turnaţi compoziţia cu lingura în tavă şi nivelaţi-o bine. lăsaţi la copt, la foc oarecum potrivit.... nici prea mare, nici prea mic... cam vreo 25 -30 minute (depinde de cuptorul fiecăruia) Albuşurile se bat cu 250 gr zahăr, până devin aşa... ca bezeaua de frumoase şi vâscoase şi lucioase :P după care se amestecă cu zemura. Scoateţi tava din cuptor şi turnaţi bezeaua cu zmeura deasupra. Predaţi apoi totul cuptorului pentru încă 40 minute. Serviţi când aveţi chef, poftă, foame.. numai să o lăsaţi puţin să se răcorească :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură la tavă cu zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

alice_ciobanu 1

14.07.2011, 16:56

pai casa si tara nu-s ale mele, is ale socrilor.
.eu doar ma aprovizionez de acolo cu de toate

LicutaMarin 1

14.07.2011, 18:01

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 15:34

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura