Prajitura marmorata cu cirese

de Rocsi in Prajituri, 11 Iun 2013 | 9896 vizualizari

 

E plina piata cu cirese asa ca am profitat si am facut o prajitura usoara si pe placul nostru. Se face repede, se mananca la fel de repede :D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 gr iaurt natural
  • 300 gr faina ( sau mai putina, in functie de cat de zemos este iaurtul)
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr cirese
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu cirese:

Mai intai spalam ciresele si le scoatem samburii.

Intr-un bol mixam ouale de la tempetarura camerei impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o crema.

Incorporam iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt. La final punem faina si mixam la viteza mica pana obtinem un aluat putin mai gros decat la chec.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, tapetam cu hartie de copt ( tava mea este de 37 x 24, dar daca vreti sa iese mai inalta prajitura puneti intr-o tava mai mica) si punem 3/4 din compozitie.

In restul adaugam cacaoa, esenta de rom si le incorporam. Punem peste compozitia alba, cu o lingura, compozitie cu cacao si cu ajutorul unei furculite o marmoram. Deasupra asezam ciresele. Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

Lasam prajitura acolo pana este frumos rumenita deasupra, apoi o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (69)

Rocsi 1

08.06.2015, 20:35

Dora, cam dupa 30 de minute m-a uit eu de obicei, dar in 35-40 de minute ar trebui sa fie gata. Oricum cel mai sigur este sa faci testul cu scobitoarea

Doralinda 1

08.06.2015, 23:35

Buna Rocsi, eu am lasat la 160C ptr 45 min (cuptorul meu e mai puternic, in Grecia il reglez la 180C, depinde de fiecare cuptor). A iesit o BUNATATE!!!!! Sotul a mancat 2 portii mari!! Sigur o voi reface sapt viitoare, poate iti incerc cealalta reteta! Ai retete minunate! Te pupic

Rocsi 1

09.06.2015, 17:30

Saru-mana draga Dora. Cat ma bucur ca va place..Pupici si multumesc pentru toate aprecierile

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu cirese