Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca

de FeliCris in Prajituri, 30 Noi 2013 | 7653 vizualizari

 

Este prajitura preferata a fetei mele, perfecta pentru orice masa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: 
  • 6 albusuri
  • 200gr zahar tos 
  • 4 linguri nuca macinata/pisata marunt 
  • 2 linguri faina 
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema: 
  • 6 galbenusuri 
  • 12 linguri zahar 
  • 1 pachet margarina rama - 250g 
  • 200gr nuca pisata grosier 
  • 2 linguri apa + 400 gr ciocolata alba de menaj + 2 lg ulei
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca:

Pe abur se topeste ciocolata cu uleiul pana capata consistenta unei smantani. Este primul pas care se face.

Mod de preparare blat:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, se bat pana se intaresc din nou, se adauga nuca, faina si praful de copt.Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt ( ptr aceasta cantitate eu folosesc tot timpul tava cu dimensiunile de 330x300mm). Se da la cuptorul incins maxim 20min, primele 5 min cu foc tare apoi se aduce la foc potrivit.

Mod de preparare crema:

Galbenusurile se freaca spuma cu 5 linguri de zahar. Separat intr-o cratita se pun 7 linguri de zahar cu 2 linguri de apa la caramelizat. In momentul in care devine maroniu deschis, se adauga pachetul de Rama si cu telul se amesteca pana la omogenizare. Se ia de pe foc, se adauga cu o miscare rapida galbenusurile frecate, se amesteca bine si imediat se adauga nuca pisata. Se pune iarasi la foc amestecand continuu pana crema este bine legata si de culoare maronie. 

Asamblare:

Peste prajitura scoasa din cuptor (fierbinte) se pune jumatate din ciocolata alba topita, se intinde uniform pe tot blatul, se pune crema caramel (care se lasa sa se raceasca putin inainte de asamblare) se intinde uniform pe tot blatul, apoi se pune cealalta jumatate de ciocolata alba topita si se intinde. Se da la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

se taie cu un cutit foarte bine ascutit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Anett 1

01.12.2013, 09:38

ce bunatate!

Rocsi 1

01.12.2013, 11:25

Bine ai venit

laura_n 1

01.12.2013, 11:33

bun venit!
imi place prajitura,in special crema! am bagat-o la seif

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu foi de zahăr ars