Prajitura pufoasa cu capsuni

de Criss in Prajituri, 1 Iun 2011 | 6197 vizualizari

 

Capsunile sunt fructele mele preferate si acum cand e sezonul lor profit din plin si cumpar zilnic. Si prajiturile cu capsuni imi plac, motiv pentru care azi am si facut rapid o prajitura pufoasa cu capsuni si sos de capsuni. Un deliciu.
Reteta e de la Lory (Bucataresele vesele) .

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 350 gr capsuni

Pentru sos:

  • 300 g capsuni
  • 2-3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu capsuni:

Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute. .Adaugam faina si praful de copt.turnam compozitia intr-o tava nu foarte mare si punem deasupra capsuni taiati bucati potrivite.Dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30 minute.
Lasam sa se racoreasca si pudram cu zahar sau o servim cu un sos de capsuni preparat in casa.

Mixam capsunile cu blenderul vertical, le pasam pentru a separa semintele, apoi adaugam zahar dupa gust si lasam sa dea un clocot. Dupa ce se raceste se poate servi cu prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

aziz 1

03.06.2011, 19:08

superba

Criss 1

05.06.2011, 18:10

Multumesc dragele mele. Ma bucur ca va place prajitura.

Criss 1

05.06.2011, 18:10

Sanda, ma bucur ca ti-a reusit prajitura si mai ales ma bucur ca ti-a placut.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere si scortisoara