Prajitura Raffaello

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Dec 2009 | 18099 vizualizari

 

O prajiturica preluata de pe blogul Laurei Sava
.Multumesc Laura!E delicioasa!
Am modificat putin cantitatile.
Am facut prajitura intr-o tava de 20/30cm.
...
E incredibil de fina si de buna!(desi..stiu ca nu merit 5furculite..ca-i moale crema :d)
Azi,mai mult pe langa frigider am dar tarcoale))))

 

INGREDIENTE

  • Blat 1.
  • 3 oua
  • 100gr ulei
  • 100gr lapte
  • 200gr zahar
  • 150gr faina
  • 1pachet praf copt
  • Blat 2
  • 5albusuri (eu am pus 4)
  • 150gr zahar
  • 150gr nuca cocos
  • 2linguri faina
  • ½ pachetel praf copt
  • Esenta de migdale(e optional.eu am pus!)
  • Crema
  • 500gr frisca lichida
  • 500gr ciocolata alba
  • Esenta de migdale  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

incepem cu primul blat:

Se separa albusurile de galbenusuri

Albusurile se bat spuma cu 100gr zahar

Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si uleiul apoi se adauga si laptele

Se amesteca apoi ambele compozitii adaugand si faina in care ati amestecat praful de copt

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25min la foc mediu.

al doilea blat:

Se bat spuma albusurile cu zaharul apoi se adauga usor fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale

Se toarna in tava tapetata si se coace la foc mediu 25min.

 crema:

Am pus la foc frisca pana ce a ajuns la temperature de fierbere

Am luat-o de pe foc si-am pus ciocolata rupta bucati,amestecand pana la topire

Am adaugat si esenta

Am lasat-o la racit apoi am bagat-o la frigider peste noapte

Am scos-o si-am mixat pana ce s-a ingrosat.

 Ansamblare

Blat 1 - jumatate din cantitatea de crema; blat 2 - restul de crema - fulgi cocos.

Se taie a doua zi.

 

TIPS-URI

1

1.pentru reusita cremei  se adauga un plic de gelatina (diluata in prealabil,bineinteles)pentru ca,asa cum scrie si Laura,la fel am patit si eu…imi parea cam moale…

2

2.primul blat,ar merge bine insiropat   Personal,am fost foarte incantata;cu siguranta o voi repeta ..cu mici modificari;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa cu zmeura si sos de capsuni