Prajitura "Sapca cazacului"

de daniela_angelica in Prajituri, 16 Mar 2014 | 54819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 20 linguri de apa
  • 20 linguri de zahar
  • 20 linguri faina (rase)
  • 4 linguri de cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • Pentru sirop :
  • 3-4 linguri de zahar, esenta de rom
  • Crema:
  • 5 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 250 gr unt
  • Nuca de cocos
  • Ciocolata pentru glazura

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Sapca cazacului":

Se pregateste tava de copt.Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma se adauga intercalat lingurile de apa cu cele de zahar,adaugam albusurile amestecate, faina,cacao si cele doua plicuri de praf de copt si se amesteca usor pt a nu se lasa compozitia.Compozita se pune in tava si se da la cuptor.

Pentru sirop caramelizam zaharul apoi adaugam cam 250 gr apa si lasam la fiert pana se topeste zaharul ,cand este gata punem esenta de rom .

Crema : se bat cele 5 oua cu zaharul pe aburi pana se ingroasa , cand este rece se amesteca cu cee 250 gr unt .

Cand este gata blatul il decupam in cerculete.fiecare cerculet rezultat se taie pe jumate ,se jnmoaie cele doua parti in sirop ,punem la mijloc crema apoi ungem si pe lateral ,partea laterala o dam prin nuca de cocos iar deasupra se pune glazura de ciocolata .

TIPS-URI

1

ia ceva timp pentru a o pregati dar rezultatul e pe masura :-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Sapca cazacului"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (14)

andresan 1

19.03.2014, 21:55

as dori sa stiu daca ouale se bat intrebi pe abur as vrea sa o fac de pasti si nu sunt sigura
va multumesc

daniela_angelica 1

21.03.2014, 14:19

Da ouale se bat intregi pe aburi ...îmi cer scuze ca nu am specificat

bursuc24 1

24.11.2014, 08:58

pt a evita cacofonia din denumire, "cusma ruseasca"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Patratele de ciocolata pentru aziz