Prajitura Suzette

de La Ancuta in Prajituri, 18 Apr 2011 | 103019 vizualizari

 

Cu putina intarziere urez si eu tuturor Florilor si Florinilor LA MULTI ANI. Sa fiti sanatosi si sa aveti parte numai de fericire. Din partea mea cu drag, un mic "dulce". :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 70 g faina
  • 80 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • Pt ornat:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Suzette:

Blatul:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in alaut, amestecand usor, pana se incorporeaza. La final adaugam nuca macinata si amestecam usor. Turnam aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit, pana se aureste usor deasupra. Scoatem dintava si lasam sa se raceasca.

Crema:

Batem ouale cu zaharul pe baie de abur, pana devin spuma. Amestecam la foc mic pana se ingrosa. Dam de pe foc si lasam la racit. Topim untul, dar sa mai ramana bucati netopite. Mixam bine pana se omogenizeaza si devine spumos. Adaugam apoi treptat crema de oua si mixam.

Intindem crema pe blatul racit.

Pentru ornat caramelizam zaharul, iar cand a devenit auriu adaugam nuca netaiata si amestecam bine. Rasturnam pe hartie de copt usor unsa si lasam la racit.

Punem apoi nuca intr-o punga si o zdrobim cu sucitorul. Presaram nuca caramelizata peste prajitura si dam la rece.

Dupa ce s-a racit putem portiona cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Suzette" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie